Yumbo_600_400
Shopping Centrum Yumbo

Het bevindt zich in de toeristische badplaats Playa Del Ingles, tussen de Avenida de Tirajana en de Avenida de España. Een heel leuk winkelcentrum met een keur aan Bars, Winkels en Restaurants, gevestigd op diverse verdiepingen.

ccGranChaparral-600x400
CC Gran Chaparral
cc Gran Chaparral is een shopping en uitgaanscentrum in Playa del Ingles met overwegend Nederlandse horeca zaken. Ook wel het Nederlandse uitgaanscentrum genoemd met o.a. Het beroemde Heineken cafe. Ook zitten hier Britse pub en karaoke bars, Scandinavische horeca, fietsverhuur, auto verhuur en verkoop van tabak, parfum en elektronica.
Cita_600_400
CITA 1
De Cita, 1 van de bekendere grote winkel centra's met een keur van winkels, Bars, Restaurants. Staat garant voor uren winkelplezier of lekker eten en gezellig uitgaan.
Kasbah_600_400
Shopping Centre Kasbah

Het meest bekende stapcentrum is de Kasbah, die gecombineerd met Metro en Plaza een groot uitgaanscentrum vormt waar je lekker kan swingen tot in de late uurtjes.

Vroeg in de avond is op het centrale plein van de Kasbah altijd gezellig voor de wat oudere mensen.

Er is dan live muziek en je kan lekker stijldansen op het plein.

Wat later op de avond trekken vooral de jongeren naar de vele bars en discobars, om daarna naar de discotheken te gaan.

DIVERSE MARKTEN OM TE BEZOEKEN.

Buiten de vele Winkelcentra zijn er ook een aantal leuke markten,

Hieronder de meest bekende markten.
Maandag – markt
Puerto de Mogan – 09.00 tot 14.30 uur – Plaza del Parking
Vecindario – 08.00 tot 14.00 uur – Calle Juan XXIII

Dinsdag – markt
Arguineguin – 08.00 tot 14.00 uur – Plaza Negro niet ver van het strand van Arguineguin
Calle Paco González.
Ambachten – Beddengoed – Planten en Bloemen – Leder – Fruit, groenten en lokale delicatessen – Sieraden, kleding en schoeisel

Woensdag – markt
Vecindario – Plaza de San Rafael – 10.00 tot 14.00 – Eén van de oudste openbare lokale markten op Gran Canaria is deze van Vecindario.
Het is er zeer goedkoop en aangenaam. Je proeft hier nog de echte sfeer van Gran Canaria.

San Fernando – Op deze gezellige en soms zeer drukke markt in San Fernando is letterlijk alles te koop. Er is de overdekte vlees- en groentemarkt, kruiden, specerijen en andere lokale producten waaronder veel biologische producten worden aangeboden. Op het buitenplein zijn er fruitkramen, kleding, schoenen, handtassen en vele andere artikelen.
Let vooral op de prijzen vooral bij kleding, schoenen en handtassen.

De start prijzen zijn zeer hoog en onderhandelen is zeker de boodschap. Thuis reeds een beetje Spaans leren met een taalcursus online of een boekje is een tip om beter te onderhandelen met de verkoper.
De markt is bereikbaar te voet vanuit Playa les Inglés of Maspalomas maar dat is al gauw 60 minuten doorstappen.

Er is tijdens die dagen ook een speciale bus die heen en weer rijd naar de markt vanuit de badsteden. Met de taxi is trouwens ook niet zo duur. De markt is op woensdag en zaterdag van 7 uur tot 13 uur. Meer info in je hotel.

Vrijdag – markt
Puerto de Mogan – 08.00 tot 14.00 – Aan de jachthaven van Puerto de Mogan.
Een zeer mooie markt in het centrum en aan de jachthaven.

Zaterdag – markt
Vecindario – 08.00 tot 14.00 uur – Avda. de Las Tirajanas
Telde – 08.00 tot 14.00 uur – Naast het busstation
Arucas – 8.00 tot 14.00 uur – Calle Alcalde Codorniú Rodríguez en Calle Fernando Caubín Ponce. Na de markt kan ik u een citytrip in de stad Arucas aanbevelen.
Santa Brigida – 08.00 tot 20.00 uur – Centrum. Het is niet zo een grote markt maar erg gezellig.
San Fernando – 08.00 tot 14.00 – De gemeentelijke markthal is de plaats waar de markt doorgaat. Souveniers, kleding ( veel namaak ), handtassen sieraad en speelgoed.
Binnen in het gebouw zijn er voeding en artisanale producten. Bloemen en planten, aloe vera producten. Streekproducten en kaas zoals de gekende Queso de Flor van Gran Canaria. De markt van San Fernando is druk bezocht door toeristen van het eiland.
San Mateo – San Mateo is een van de meest traditionele markten op het eiland, bekend om de meest verse groenten en specialiteiten van Gran Canaria.
In de overdekte markt in het centrum van San Mateo, Openingstijden: zaterdag, 8 tot 20 uur, zondag van 8 tot 14 uur.

Zondag markt
Santa Lucia – 09.00 tot 14.00 uur – Naast stadhuis
Jinamar – 09.00 tot 15.00 uur – Bij het binnenrijden van de stad
San Fernando – 09.00 tot 14.00 uur – ( Vlooienmarkt / Rommelmarkt ) – Calle San Mateo – Gelegen in de buurt van het voetbalstadion en de rolschaatsbaan. Op de tweedehandsmarkt staan gemiddeld 260 standhouders.

San Fernando – 09.00 tot 14.00 – Pista de Patinaje.
Boerenmarkt met verse producten. ( Twee wekelijks ). San Fernando is gemakkelijk bereikbaar vanaf Maspalomas, Meloneras of Playa del Ingles.

Valsequillo – 08.00 tot 14.00 – Marktplaats
Valleseco – 08.00 tot 14.00 – Gemeentelijke marktplaats
Moya – 08.00 tot 14.00 – Aan het busstation “Estación de Guaguas”
Telde – 08.00 tot 14.00 – Naast de kerk op het kruispunt
Ingenio – 08.00 tot 14.00 – Carrizal San Bartolomé de Tirajana – Plaza de Santiago

Las Palmas – Rommelmarkt – 08.00 tot 14.00 – Parque San Telmo ( dichtbij het busstation en de winkelstraat Triana ). De markt van Las Palmas kan je combineren met een citytrip door het oude en nieuwe gedeelte van de hoofdstad van Gran Canaria.
Vegueta – 08.00 tot 14.00 – Plaza del Pilar Nuevo ( Las Palmas ) – Veel handgemaakte artikelen. Deze markt gaat niet door tijdens de maanden juli, augustus en september. Vegueta is gelegen in het historische gedeelte van de stad Las Palmas
Teror – De meest traditionele en een van de mooiste markten van de Canarische Eilanden. De markt is gelegen rond de basiliek van de Virgen del Pino, en bieden alle specialiteiten van het eiland, ambachten en typische producten van Gran Canaria. Openingstijden: zondag, 8 tot 14 uur.

Elke eerste zondag van de maand
Tejeda – Algemene boeren- en artisanale of andere markt – Galindo. De gemeente Tejeda is gelegen op het hoogste punt van Gran Canaria.

Mercado de Puerto de la Luz in Las Palmas de Gran Canaria

Markten in Las Palmas
De hoofdstad Las Palmas is uitermate geschikt om te shoppen. In de stad kan u iedere dag op de markten de gebruiken leren kennen van de lokale bevolking. U vind er alle soorten producten en aroma’s. Voel het ritme van deze bruisende hoofdstad van Gran Canaria. In Las Palmas de Gran Canaria vind u drie belangrijke marktplaatsen zoals Mercado de Vegueta, Mercado Central en Mercado del Puerto.

De Mercado del Puerto de La Luz (kaart) is gesitueerd aan de haven, op het einde van Las Canteras in de buurt van Castillo de la Luz. Hier is het een gezellige mix van de vriendelijke lokale bevolking en toeristen. Het ijzeren marktgebouw werd gebouwd in 1891 en gerestaureerd in 1994.
Je vind er vlees, groenten, fruit, bloemen maar vandaag in het moderne Las Palmas is het ook een ontmoetingspunt met een recreatieve en gastronomische uitstraling. Vooral s’avonds komt de lokale bevolking hier op de terrassen genieten bij een goed glas Canarische wijn en tapas. Hier voel je het bruisende Spanje, een atmosfeer om te proeven. Vooral vrijdagavond lijkt het of er niemand thuis is, maar allemaal op de markt. Zeker een aanrader.

U kan er naartoe met het openbaar vervoer van Guaguas Municipales nrs 21, 24, 33 en 47. De halte Calle Juan Rejón 25 bevind zich op enkele minuten te voet van de markthal.

Links naar diverse Shopping Centers